nieuws

Tekenen voor Oekraïne

Kaartenset: Wij tekenen voor Oekraïne

Toen in 2022 Rusland Oekraïne binnenviel en een meedogenloze oorlog begon, wilden we iets doen om de mensen in Oekraïne te ondersteunen: tekenen. We hebben ieder een tekening gemaakt met de kleuren van de Oekraïense vlag en die gebundeld in een kaartenset.

De opbrengst van de kaarten gaat naar kunstenaars en museummedewerkers in de Oekraïne. Zij hebben in deze oorlogstijd vaak geen inkomsten meer. Via de actie 1to1 van het Museum Crisis Center in Lviv krijgen zij rechtstreeks geld van collega’s en sympathisanten uit de hele wereld.

Wie zijn wij?

Ina Brekelmans nodigde aan het begin van de coronapandemie tekenaars Donnée Festen, Astrid Kemper en Machtelt van Thiel uit deel te nemen aan een WhatsAppgroep en doopte die De Tekening van de Dag. Elke dag verschenen nieuwe tekeningen op het scherm. Het bood ons veel inspiratie en houvast. Sindsdien, hele en halve lockdowns verder, zijn wij blijven tekenen. De naam veranderde in Dag & Nachttekeningen. Niet alleen overdag, ook ’s nachts ontstaan er tekeningen. 

Bestellen

Je kunt de kaartenset Wij tekenen voor Oekraïne bestellen door een e-mail te sturen naar Ina Brekelmans. Vermeld daarin je naam en adres, postcode en woonplaats en het aantal exemplaren dat je wilt bestellen. Wanneer je ook je 06-nummer vermeldt sturen we je een ‘Tikkie’ en sturen we je de kaarten per omgaande toe. Wil je liever een factuur ontvangen dan worden de kaarten je na betaling toegestuurd.


Wij tekenen voor Oekraïne
4 geel/blauwe kaarten, 15×15 cm met enveloppen
Dag & Nachttekeningen: Ina Brekelmans, Donnée Festen, Astrid Kemper en Machtelt van Thiel.
Vormgeving Sandra Kok www.s-kok.nl
Uitgave blackbirdprint.nl
€ 12,- (incl. btw, excl. verzendkosten)


Deel deze pagina op Facebook.