lespraktijk

Tekenen op Terschelling

Vier dagen kijken, schetsen en tekenen

Een extra lang weekend op Terschelling. Eén van de waddeneilanden, bekend om zijn natuurschoon en rijke schakering aan landschappen.
Vanuit de Friese ‘Folkshegeskoalle Schylgeralan’ op Terschelling, gaan we op stap met een rugzak vol tekenmaterialen. Veel buiten zijn en naar de waarneming werken met verschillende materialen.
U neemt uw indrukken en ervaringen mee naar huis in de vorm van schetsen en tekeningen.

De locatie waar we overnachten is ruim en de cursus vindt vooral buiten plaats. Wij denken met deze locatie een veilige cursus te kunnen aanbieden volgens de maatregelen n.a.v. het coronavirus.

Wanneer

Vrijdag 9 t/m dinsdag 13 oktober 2020
Aankomst 9 oktober: vanaf 17.00 uur (boot van 15.00 uur in Harlingen)
Vertrek 13 oktober: 11.30 uur (boot van 12.30 uur in West-Terschelling)

Cursus

U krijgt per dag gerichte tekenopdrachten in verschillende technieken op diverse locatie’s. De professionele begeleiding is op ieders niveau.

In de folkshegeskoalle hebben wij een ruim, eigen atelier. Daar kan zelfstandig gewerkt worden buiten de lessen om en er vinden dagelijks de werkbesprekingen plaats. Ook bij slecht weer kunnen we er werken.
Wij bieden ook de mogelijkheid om een druktechniek uit te voeren.

Locatie en accomodatie

We overnachten in de Folkshegeskoalle Schylgeralan. De Folkshegeskoalle Schylgeralan ligt in een bos bij Hoorn. Op alle kamers staan meerdere bedden. Het is mogelijk een éénpersoonskamer te reserveren.

De maaltijden worden veelal met producten van het eiland geserveerd.

Adres: Folkshegeskoalle Schylgeralan Badweg Hoorn 11, 8896 KC Hoorn, Terschelling
tel 0562 44 89 54
folkshegeskoalle.nl

Docenten

Ina Brekelmans (Amsterdam):
beeldend kunstenaar, docent tekenen en grafiek, museumdocent, kunsteducator. Geeft regelmatig teken- en grafiekcursussen op bijzondere locaties.

Astrid Kemper (Kronberg Im Taunus, D):
KUNSTgeragogin, docent tekenen, tekenaar, illustrator, grafisch ontwerper. Gespecialiseerd in werken met kleurpotlood. Geeft tekencursussen, buiten in de natuur, vaak gecombineerd met wandelen. www.astridkemper.nl

Ina en Astrid gaven eerder samen cursussen in Duitsland, Ameland, Brabant, Zeeland en Zwitserland.

Kosten

De kosten zijn € 548 op basis van een tweepersoonskamer voor vier dagen. Inbegrepen zijn de tekencursus, het logies (vier nachten), lakenpakket en alle maaltijden. (éénpersoonskamer € 608) Niet inbegrepen zijn de reis, het materiaal, en de drankjes.

Inschrijven

Inschrijven voor deze cursus is helaas niet meer mogelijk.

U kunt zich per e-mail opgeven of d.m.v. het inschrijfformulier. Vervolgens ontvangt u een factuur. Na betaling bent u ingeschreven. De annuleringsregeling staat beschreven op het inschrijfformulier.
Inschrijven kan tot 15 september 2020

Download hier de flyer Tekenen op Terschelling 2020.

Reis

Openbaar vervoer
De boot naar Terschelling vertrekt vanaf Harlingen. Route per trein naar Leeuwarden CS, daar met stoptrein Arriva naar Harlingen, daarvandaan vertrekt de boot naar West-Terschelling (duur 2 uur). Er vaart ook een sneldienst vanuit Harlingen (duur 45 min; géén auto’s en fietsen) Bij aankomst van de veerboot op Terschelling staat er altijd een bus klaar die overal naar toe rijdt.
Plannen van de reis: ns.nl, of op 9292.nl

Eigen vervoer
Met de auto: tijdig de boot reserveren en een half uur voor vertrek aanwezig zijn. 
Voor veerdiensten: www.rederij-doeksen.nl

Wellicht kunnen cursisten onderling afspraken maken om samen te reizen. (a.u.b. aangeven op het inschrijfformulier)

Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend bellen of mailen.

Contact

Ina Brekelmans

Deel deze pagina op Facebook.