Tekenen in de Taunus

Drie dagen kijken, schetsen en tekenen

Een lang weekend in natuurpark Hochtaunus. Berggebied in Duitsland (Hessen) ten noorden van Frankfurt am Main. Afwisselend landschap met bergen, bos en open landschap, glooiende akkers en karakteristieke dorpjes met vakwerkhuizen. De Feldberg, met 879 m. de hoogste van het gebied, ligt net boven het dorp waar we verblijven.

Bezoek aan Openluchtmuseum Hessenpark, Kurstad Bad Homburg en/of voor de liefhebber een stevige wandeling, kan in het programma worden opgenomen.

Cursus

Vanuit 'Auberge Berbott' gaan we op stap met een rugzak vol tekenmaterialen. We zijn veel buiten en werken naar de waarneming.

U krijgt elke dag gerichte tekenopdrachten in verschillende technieken op diverse locatie's. De professionele begeleiding is op ieders niveau. Na iedere tekendag worden de tekeningen uitgebreid besproken. Een grafische techniek zoals monotype of gemengde technieken verrijkt de beeldende mogelijkheden.

U neemt uw indrukken en ervaringen mee naar huis in de vorm van schetsen en tekeningen.

Wanneer

Vrijdag 7 april t/m maandag 10 april
Aankomst 7 april vanaf 16.00 uur
Vertrek 10 april 15.00 uur

Locatie en accomodatie

We verblijven in 'Auberge Berbott' in Schmitten-Niederreifenberg in het hart van de Taunus. Een midden in het dorp gelegen huis met een grote woonkeuken en ruime slaapkamers.

Het is beperkt mogelijk een éénpersoonskamer te reserveren. Dan kost de cursus 55 euro meer. We serveren zelf de maaltijden, veelal met producten uit de omgeving en van het seizoen.

Berbott's Gästehäuser, 'Auberge Berbott'
Brunhildestrasse 1
61389 Schmitten-Niederreifenberg, Duitsland

www.gaestehaus-berbott.de

Docenten

Ina Brekelmans (Amsterdam):
beeldend kunstenaar, docent tekenen en grafiek, museumdocent, kunsteducator. Geeft regelmatig teken- en grafiekcursussen op bijzondere locaties. www.inabrekelmans.nl

Astrid Kemper (Pfaffenwiesbach):
woont sinds 5 jaar in de Taunus, docent tekenen, KUNSTgeragogin, tekenaar, illustrator, grafisch ontwerper. Gespecialiseerd in werken met kleurpotlood. Geeft tekencursussen, buiten in de natuur, vaak gecombineerd met wandelen. www.astridkemper.nl

Ina en Astrid gaven samen cursussen in Brabant, Zeeland, Zwitserland en op Ameland.

Kosten

De kosten zijn € 395,- voor drie dagen.
Inbegrepen zijn de tekencursus, het logies (drie nachten), alle maaltijden, koffie en thee.

Niet inbegrepen zijn de reis, de materialen en drankjes.

Inschrijven

U kunt zich telefonisch of per e-mail opgeven of d.m.v. het inschrijfformulier. Vervolgens ontvangt u een factuur. Na betaling bent u ingeschreven.

De annuleringsregeling staat beschreven op het inschrijfformulier.

Inschrijven en betaling vóór 25 maart.

Download hier het inschrijfformulier.

Reis

Openbaar vervoer
Met de ICE naar Frankfurt (3 uur vanuit Arnhem) dan de Hessische Landesbahn naar Königstein nemen en de bus naar Schmitten-Niederreifenberg. Plannen van de treinreis: www.bahn.de

Eigen vervoer
Met de auto, bij Arnhem de A3 op en die volgen tot iets boven Frankfurt, de afslag Bad Camberg nemen, dan de B275 volgen tot Schmitten.

Wellicht kunnen cursisten onderling afspraken maken om samen te reizen. (a.u.b. aangeven op het inschrijfformulier)

Contact

Ina Brekelmans

Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend bellen of mailen.