lespraktijk

In de voetsporen van Jan Mankes

Een teken- en grafiekweekend in Friesland


Woudsterweg bij Oranjewoud, Jan Mankes, 1912
Schetsen en tekenen in het open Friese landschap of in het oude landgoed Oranjewoud. Een uitstap naar het naburige dorpje De Knipe waar Jan Mankes woonde en werkte. Alles op loopafstand van Het Huis waar ook een atelier is ingericht voor grafisch werk. Een bezoek aan Museum Belvédére, het museum voor moderne en hedendaagse kunst in Friesland, behoort tot de mogelijkheden en is een inspiratiebron. Tijdens het cursusweekend is dat een solo-expositie van Boele Bregman.

Docent: Ina Brekelmans

Wanneer: 8 april - 10 april 2011
Aankomst: vrijdagavond 8 april ± 20.00 uur
Vertrek: zondagmiddag 10 april ± 16.00 uur

Kosten: € 175,- (exclusief 19% btw) voor 2 dagen teken- en grafieklessen, 2 overnachtingen / ontbijt / lunchpaketten/ gebruik van atelier voor grafiek / grafiekmaterialen. Exclusief reiskosten / avondmaaltijd / papier voor grafiek). Zelf tekenmateriaal meenemen. Bij inschrijving, na ontvangen factuur, ontvangt u een inschrijfbewijs en een materialenlijst.

Inschrijven: U kunt zich telefonisch of per mail inschrijven. U ontvangt een factuur. Bij annulering maximaal 2 weken vooraf, wordt 10,- administratiekosten in rekening gebracht.
Maximaal 7 deelnemers.

Programma (onder voorbehoud en in overleg) zaterdag, tekenen in de ochtend, 's middags grafiek maken in atelier, zondagochtend grafiek maken en tekenen om het huis, 's middags evt bezoek aan museum Belvedere.

Adres: Bed&Breakfast Het Huis, Krukmanslaan 4, 8453 XJ Oranjewoud

Websites:
Het Huis www.bedandbreakfast.nl/bed-and-breakfast/6318/
Museum Belverdere www.museumbelvedere.nl