Tekenen op Ameland

Drie dagen kijken, schetsen en tekenen

Een lang weekend op Ameland. Een van de waddeneilanden, bekend om zijn natuurschoon en rijke schakering aan landschappen. Met de rood-wit gestreepte vuurtoren als baken.

Cursus

U krijgt per dag gerichte tekenopdrachten in verschillende technieken op diverse locatie's. De professionele begeleiding is op ieders niveau.

Vanuit het Hostel Sier aan Zee gaan we op stap met een rugzak vol tekenmaterialen. Veel buiten zijn en naar de waarneming werken met verschillende materialen. U neemt uw indrukken en ervaringen mee naar huis in de vorm van schetsen en tekeningen.

In Sier aan Zee hebben wij een ruim, eigen atelier. Daar vinden dagelijks werkbesprekingen plaats. Bij slecht weer kunnen we daar ook werken. Wij bieden ook de mogelijkheid om een druktechniek uit te voeren.

Wanneer

Vrijdag 5 oktober t/m maandag 8 oktober 2018
Aankomst 5 oktober: vanaf 17.00 uur (boot van 15.30 uur in Holwerd)
Vertrek 8 oktober: 15.30 uur (boot van 16.30 uur in Nes)

Locatie en accomodatie

We overnachten in Hostel Sier aan Zee. Dit ligt op loopafstand van de zee. Achter het hostel liggen het Hollumerbos en de Hollumerduinen. Een bezoek aan de vuurtoren en/of een excursie naar het Oerd (meest Oostelijke natuurgebied van Ameland) behoren tot de mogelijkheden.

Op alle kamers staan 2 stapelbedden (2, 3 of 4 personen). Het is mogelijk een éénpersoonskamer te reserveren. Dan kost de cursus 60 euro meer. Sier aan Zee serveert de maaltijden veelal met producten van het eiland.

Voor de liefhebbers: 's ochtends yoga in het atelier!

Adres: Hostel Sier aan Zee, Oranjeweg 59, 9161 CB Hollum, Ameland, telefoon 0519 555 353 sieraanzee.nl

Docenten

Ina Brekelmans (Amsterdam):
beeldend kunstenaar, docent tekenen en grafiek, museumdocent, kunsteducator. Geeft regelmatig teken- en grafiekcursussen op bijzondere locaties.

Astrid Kemper (Pfaffenwiesbach, D):
KUNSTgeragogin, docent tekenen, tekenaar, illustrator, grafisch ontwerper. Gespecialiseerd in werken met kleurpotlood. Geeft tekencursussen, buiten in de natuur, vaak gecombineerd met wandelen. www.astridkemper.nl

Ina en Astrid gaven eerder samen cursussen in Duitsland, Ameland, Brabant, Zeeland en Zwitserland.

Kosten

De kosten zijn € 397,- voor drie dagen.
Inbegrepen zijn de tekencursus, het logies (drie nachten) inclusief laken- pakket en alle maaltijden.

Niet inbegrepen zijn de reis, het materiaal en de drankjes.

Inschrijven

U kunt zich telefonisch of per e-mail opgeven of d.m.v. het inschrijfformulier. Vervolgens ontvangt u een factuur. Na betaling bent u ingeschreven.

De annuleringsregeling staat beschreven op het inschrijfformulier.

Inschrijven en betaling vóór 14 september 2018.

Download hier het inschrijfformulier.

Reis

Openbaar vervoer
De boot naar Ameland vertrekt vanaf Holwerd. Route per trein naar station Leeuwarden CS. Daar met buslijn 66 naar Holwerd. Daarvandaan vertrekt de boot naar Nes op Ameland (boottocht 45 minuten) Vanuit Nes buslijn 130 tot het eindpunt, waar het Hostel gelegen is. Plannen van de reis: ns.nl, of op 9292.nl

Eigen vervoer
Met de auto: tijdig de boot reserveren en een half uur voor vertrek aanwezig zijn. Vanuit Nes naar Hollum. Na Hollum, voorbij de vuurtoren ligt het hostel na 200 m aan uw linkerhand. Voor veerdiensten: www.wpd.nl/ameland

Wellicht kunnen cursisten onderling afspraken maken om samen te reizen. (a.u.b. aangeven op het inschrijfformulier)

Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend bellen of mailen.

Contact

Ina Brekelmans