kunsteducatie

STEDELIJK MUSEUM

Museumdocent / rondleider

Ina Brekelmans heeft een nieuwe functie als Museumdocent / Rondleider in het Stedelijk Museum Amsterdam. In augustus heeft zij deelgenomen aan een zesdaagse training vanuit het Stedelijk Museum.

PROJECTEN 2011

Noorderparkkamer

geheimzinnige dieren krassenProgrammering van activiteiten op vijf zondagen voor de Noorderparkkamer met het thema Magie.

Magische amuletten met Anna Hulzink, Vreemde wezens en nachtdieren maken met Bruno Filho en Peter Kist, Onzichtbaarheidsmantels maken met Ellen van der Horst en geheimzinnige dieren krassen in de etsplaat en tevoorschijn toveren aan de etspers.

MUSEUMDOCENT

Hermitage voor Kinderen

Vanaf augustus 2009 is Ina Brekelmans docent aan de Hermitage voor Kinderen en geeft rondleidingen en workshops aan basisschoolkinderen van de middenbouw. Tot 18 maart 2011 bij de tentoonstelling ' De onsterfelijke Alexander de Grote' en vanaf 19 maart 2011: Glans en Glorie, de kunst van de Russisch-Orthodoxe kerk. www.hermitage.nl

WORKSHOP

Wildkrassen

Regelmatig geeft Ina Brekelmans workshops in de Noorderparkkamer in Amsterdam-Noord. Wildkrassen, direct tekenen/krassen met een naald in plastic en afdrukken maken aan de etspers. www.noorderparkkamer.nl

PROJECT

Boerenlandkleed

Expositie boerenwandkleed in het Noorderpark bij de Noorderparkkamer
Samen met Ellen van der Horst heeft Ina Brekelmans een educatief project in 2010 ontwikkeld en uitgevoerd in Amsterdam-Noord. Op twee basisscholen zijn 16 boerenlandkleden van 1 bij 1 meter gemaakt door kinderen die inspiratie hebben opgedaan op boerderijen in Landelijk Noord.

Op zondag 26 september 2010 werden de kleden geëxposeerd tussen de bomen in het Noorderpark bij de Noorderparkkamer tijdens de Smaak van Noord. Dit project is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het Amsterdams Fonds voor de Kunsten en de Noorderparkkamer.

PROJECT

Kinderkunstroute de Banne, Amsterdam Noord


Buurtcentrum De Rietwijker en de verschillende woningcoörporatie's hebben kunstenaars uit Noord uitgenodigt een project te ontwikkelen voor de Banne in Amsterdam Noord. In mei 2010 hebben Norwin, Zakija, Noriën, Idriss, Yassir, Mustafa, en Soufian lino-zelf-portretten gemaakt onder leiding van Ina Brekelmans. 'Zoek de verschillen' werd de titel. Al de portretten samen vormden een kleurrijke wand.